Sabich

Sabich is een Israëlisch gerecht dat bestaat uit een pita gevuld met gebakken aubergine, hardgekookte eieren, salade, hummus en tahini. Het is een heerlijke, gezonde maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Hier volgt een recept voor sabich.

Ingrediënten:

– 2 aubergines
– 2 eieren
– 2 pitabroodjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 komkommer
– 1 tomaat
– 1 rode ui
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel citroensap
– 2 eetlepels hummus
– 2 eetlepels tahini
– 1 eetlepel za’atar
– 1 eetlepel sumak
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de aubergines in plakjes en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de plakjes met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak de aubergines in de oven gedurende 20 minuten.

3. Kook de eieren in een pan met kokend water gedurende 8 minuten. Laat de eieren afkoelen en pel ze.

4. Snijd de komkommer, tomaat en rode ui in kleine stukjes.

5. Meng de knoflook, citroensap, hummus, tahini, za’atar en sumak in een kom. Voeg zout en peper naar smaak toe.

6. Verwarm de pitabroodjes in de oven gedurende 5 minuten.

7. Verdeel de groenten, aubergines en eieren over de pitabroodjes. Top af met de hummus-tahini saus.

8. Serveer de sabich warm.

Sabich

Geef een reactie

Schuiven naar boven