Russisch

Russisch is een heerlijke, traditionele maaltijd die al eeuwenlang wordt gegeten in Rusland. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit aardappelen, groenten, vlees en kruiden. Het is een geweldige manier om een smaakvolle maaltijd te maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt. Hier is een recept voor Russisch dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden

– 200 gram rundergehakt

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 eetlepel gedroogde oregano

– 1 eetlepel gedroogde basilicum

– 1 eetlepel gedroogde peterselie

– 1 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, wortelen en aardappelen toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de paprikapoeder, zout, peper, tomatenpuree, oregano, basilicum en peterselie toe en roer goed.

5. Voeg het kopje water toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

7. Verdeel het gerecht over twee ovenschaaltjes en zet de schaaltjes in de oven. Bak het gerecht ongeveer 20 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn.

8. Serveer het gerecht warm met wat extra kruiden naar smaak.

Russisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven