Rundvlees indonesisch

Indonesisch rundvlees is een heerlijke manier om de smaken van Indonesië te ervaren. Het is een kruidige, sappige maaltijd die perfect is voor een avondmaaltijd. Dit recept combineert rundvlees met kruiden en specerijen om een smaakvolle maaltijd te creëren. Met een paar eenvoudige ingrediënten en een beetje tijd kunt u een heerlijke maaltijd maken die uw gasten zeker zullen waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen
– 2 eetlepels ketoembar
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels knoflookpoeder
– 2 eetlepels sambal oelek
– 2 eetlepels bruine suiker
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 lente-uitjes, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Meng alle kruiden en specerijen in een kom.

2. Voeg de olie toe en meng goed.

3. Voeg het rundvlees toe en meng goed zodat het vlees goed bedekt is met de kruiden.

4. Laat het vlees minstens een uur marineren.

5. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook en lente-uitjes toe.

6. Bak de groenten tot ze zacht zijn.

7. Voeg het gemarineerde vlees toe en bak het vlees tot het gaar is.

8. Voeg de ketjap manis toe en roer goed.

9. Laat het vlees nog 5-10 minuten koken.

10. Serveer het vlees met rijst en groenten.

Rundvlees indonesisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven