Rundertong

Rundertong is een heerlijk stuk vlees dat vaak wordt gebruikt in stoofschotels en andere gerechten. Het is een veelzijdig stuk vlees dat zowel kort als lang gekookt kan worden. In dit recept wordt de rundertong gekookt met een heerlijke saus van tomaten, uien, knoflook en kruiden. Het resultaat is een smakelijk en sappig stuk vlees dat perfect is als hoofdgerecht.

Ingrediënten:

– 1 kg rundertong

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1/2 kopje rode wijn

– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomaten, paprikapoeder, komijnpoeder, tijm, oregano, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de rundertong toe en bak het vlees aan alle kanten aan.

5. Voeg de rode wijn en het water toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet de ovenschaal in de oven en laat het gerecht ongeveer 1,5 uur stoven.

7. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer het gerecht met aardappelpuree of rijst.

Rundertong

Geef een reactie

Schuiven naar boven