Runderstoofvlees

Runderstoofvlees is een heerlijk, klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit rundvlees, uien, wortelen, tomatenpuree, bouillon en kruiden. Het is een gerecht dat je met weinig moeite kunt bereiden en dat je met een aantal eenvoudige ingrediënten kunt maken. Hieronder volgt een recept voor runderstoofvlees dat je in ongeveer twee uur kunt bereiden.

Ingrediënten:

– 1 kg runderstoofvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel Worcestersaus
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 liter runderbouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg het runderstoofvlees toe. Bak het vlees aan beide kanten goudbruin.

2. Voeg de uien, wortels, knoflook, tomatenpuree, Worcestersaus, paprikapoeder, tijm en rozemarijn toe en bak alles nog een paar minuten mee.

3. Voeg de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat het gerecht op een laag vuur ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen.

5. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

6. Serveer het runderstoofvlees met aardappelpuree of rijst.

Runderstoofvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven