Runderstoofpot

Runderstoofpot is een heerlijk, klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit rundvlees, groenten en een saus. Het is een gerecht dat je gemakkelijk kunt maken en dat je heerlijk kunt serveren met aardappelpuree of rijst. Hieronder volgt een recept voor runderstoofpot.

Ingrediënten:

– 800 gram runderstoofvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 500 ml runderbouillon
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en bak hierin het runderstoofvlees aan.

3. Voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, aardappelen, tomatenblokjes, tijm en rozemarijn toe en bak alles nog een paar minuten mee.

4. Voeg de bloem, tomatenpuree en runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Zet de ovenschaal in de oven en laat het gerecht in ongeveer 1,5 uur gaar stoven.

7. Serveer de runderstoofpot met aardappelpuree of rijst.

Runderstoofpot

Geef een reactie

Schuiven naar boven