Rundersaucijs

Rundersaucijs is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker uit de Franse keuken en het is een gerecht dat je met veel verschillende ingrediënten kunt variëren. In dit recept gebruiken we rundersaucijs, uien, knoflook, wortelen, tomatenpuree, rode wijn en kruiden om een heerlijke saus te maken. Het is een gerecht dat je met veel verschillende soorten aardappelen of pasta kunt serveren. Dit recept is een eenvoudige manier om een heerlijke rundersaucijs te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundersaucijs
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1/2 kopje rode wijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de uien, knoflook en wortelen toe en bak deze 5 minuten.

3. Voeg de rundersaucijs toe en bak deze 5 minuten mee.

4. Voeg de tomatenpuree, rode wijn, tijm, rozemarijn, oregano en paprikapoeder toe en roer goed door.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht 25 minuten.

7. Serveer de rundersaucijs met aardappelen of pasta.

Rundersaucijs

Geef een reactie

Schuiven naar boven