Rundermuis

Rundermuis is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel gerecht uit de Franse keuken dat bestaat uit kleine stukjes rundvlees dat wordt gekookt in een saus van wijn, kruiden en groenten. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je met je hele gezin kunt genieten. Hieronder volgt het recept voor rundermuis.

Ingrediënten:

– 500 gram rundermuis
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 kopje rode wijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de ui, knoflook, wortel en rundermuis toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de tomatenblokjes, rode wijn, tijm, rozemarijn en oregano toe en breng het geheel aan de kook.

4. Breng op smaak met zout en peper.

5. Zet de ovenschaal in de oven en laat het gerecht ongeveer 45 minuten garen.

6. Serveer de rundermuis met aardappelpuree of rijst.

Rundermuis

Geef een reactie

Schuiven naar boven