Runderlever

Runderlever is een heerlijk gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de lever gebakken met uien, knoflook en kruiden. Het resultaat is een smakelijke, sappige maaltijd die je met een salade of aardappelen kunt serveren.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlever
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de lever in dunne plakjes.

3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

4. Voeg de plakjes lever toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.

6. Verdeel de lever over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de lever in ongeveer 10 minuten gaar.

7. Serveer de runderlever met een salade of aardappelen.

Runderlever

Geef een reactie

Schuiven naar boven