Runderlappen

Runderlappen zijn een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gaan we de runderlappen bereiden met een heerlijke saus van knoflook, ui, paprika en tomaten. Het resultaat is een smaakvolle maaltijd die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 2 tomaten, in blokjes

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel tijm

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de runderlappen aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de ui, knoflook, paprika, tomaten en tomatenpuree toe en bak alles nog een paar minuten mee.

4. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.

5. Doe het geheel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

6. Bak de runderlappen in ongeveer 25 minuten gaar.

7. Serveer de runderlappen met wat aardappelpuree of rijst.

Eet smakelijk!

Runderlappen

Geef een reactie

Schuiven naar boven