Runderlappen indonesisch

Indonesisch runderlappen is een heerlijk gerecht dat een combinatie is van verschillende smaken. Het is een gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. Het is een gerecht dat je zowel warm als koud kunt eten. In dit recept gebruiken we kruiden en specerijen om de smaak te versterken.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen
– 2 eetlepels olie
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels sambal oelek
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels knoflookpoeder
– 2 eetlepels kurkuma
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels laos
– 2 eetlepels komijn
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de runderlappen toe. Bak de lappen aan beide kanten goudbruin.

2. Voeg de ketjap manis, sambal oelek, gemberpoeder, knoflookpoeder, kurkuma, korianderpoeder, laos, komijn, kaneel en zout toe. Roer alles goed door elkaar.

3. Laat het geheel op een laag vuur sudderen tot de lappen gaar zijn.

4. Serveer de runderlappen met rijst of een salade.

Runderlappen indonesisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven