Rundergoulash

Rundergoulash is een klassieke Oostenrijkse stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. Deze versie van rundergoulash is een combinatie van rundvlees, paprika, uien, tomaten en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

2. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

3. Voeg de knoflook, paprika, tomaten, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, tijm, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Laat de goulash op een laag vuur sudderen tot het vlees gaar is. Roer af en toe om.

5. Serveer de goulash met rijst of aardappelpuree.

Rundergoulash

Geef een reactie

Schuiven naar boven