Rundergehaktbal

Rundergehaktbal is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een klassieker die je met verschillende ingrediënten kunt variëren. In dit recept gebruiken we een paar kruiden en een paar andere ingrediënten om de gehaktballetjes een heerlijke smaak te geven.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ei
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de ui, de knoflook, het paprikapoeder, de oregano, de tijm, het zout en de peper toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke porties en vorm er balletjes van.

4. Verhit de olijfolie in een ovenschaal en leg de balletjes erin.

5. Bak de balletjes in de oven gedurende 20 minuten.

6. Serveer de rundergehaktballetjes met een salade of aardappelpuree.

Rundergehaktbal

Geef een reactie

Schuiven naar boven