Runderchipolata

Runderchipolata is een heerlijk gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een lekkere combinatie van rundergehakt, kruiden en specerijen. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. In dit recept leer je hoe je de perfecte runderchipolata kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels Worcestersaus

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

3. Voeg het rundergehakt toe en bak het gehakt rul.

4. Voeg de kruiden en specerijen toe en roer goed door.

5. Voeg de tomatenpuree, Worcestersaus en peterselie toe en roer goed door.

6. Verdeel het gehaktmengsel over 4 ovenbestendige schaaltjes.

7. Bak de runderchipolata in de oven gedurende 20 minuten.

8. Serveer de runderchipolata met een salade of aardappelpuree.

Runderchipolata

Geef een reactie

Schuiven naar boven