Runderbraadlappen

Runderbraadlappen zijn een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept worden de braadlappen gebakken in een heerlijke saus van knoflook, ui, paprika, tomatenpuree en kruiden. De saus geeft het vlees een heerlijke smaak en maakt het extra sappig. Dit recept is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om een lekkere maaltijd te bereiden.

Ingrediënten:

– 4 runderbraadlappen
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui gedurende 5 minuten totdat deze zacht is.

3. Voeg de knoflook, paprika, tomatenpuree, paprikapoeder, oregano en tijm toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de braadlappen toe en bak deze gedurende 5 minuten aan elke kant.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Voeg wat water toe aan de pan en breng aan de kook.

7. Zet de pan in de oven en bak de braadlappen gedurende 20 minuten.

8. Serveer de braadlappen met wat aardappelpuree of rijst.

Runderbraadlappen

Geef een reactie

Schuiven naar boven