Rumtopf

Rumtopf is een traditioneel Duitse dessert dat bestaat uit verschillende soorten fruit dat in rum wordt gedompeld. Het is een heerlijk zoet dessert dat perfect is voor speciale gelegenheden. Om een rumtopf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 1 liter rum

– 1 kilo vers fruit (bijvoorbeeld aardbeien, kersen, pruimen, abrikozen, ananas, bessen, enz.)

– 1 kop suiker

– 1 citroen

– 1 kaneelstokje

– 1 kopje rozijnen

– 1 kopje amandelen

Bereidingswijze:

1. Was het fruit grondig en snijd het in kleine stukjes.

2. Voeg de suiker, citroensap, kaneelstokje, rozijnen en amandelen toe aan het fruit.

3. Voeg de rum toe en meng alles goed.

4. Laat het mengsel minstens 24 uur staan.

5. Roer het mengsel elke dag goed door.

6. Na ongeveer een maand is de rumtopf klaar om te serveren.

7. Serveer de rumtopf met ijs of slagroom.

Geniet van je heerlijke rumtopf!

Rumtopf

Geef een reactie

Schuiven naar boven