Rum baba

Rum Baba is een traditioneel Frans dessert dat wordt geserveerd met een zoete rum-saus. Het is een luchtig, zacht gebakje dat wordt gemaakt met gistdeeg en gevuld met een zoete vulling. Het wordt geserveerd met een zoete rum-saus en versierd met slagroom. Dit recept is een eenvoudige manier om dit heerlijke dessert thuis te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels droge gist

– 2 eieren

– 125 ml melk

– 125 ml lauw water

– 125 gram boter

– 2 eetlepels rum

– 2 eetlepels vanille extract

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels rum

– 2 eetlepels vanille extract

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels suiker

– Slagroom

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, suiker, zout en droge gist in een kom.

2. Voeg de eieren, melk, lauw water en boter toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

3. Laat het deeg 30 minuten rusten.

4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

5. Vet een cakevorm in met boter.

6. Rol het deeg uit en snijd er kleine ronde stukjes van.

7. Leg de stukjes deeg in de cakevorm en bak ze in de oven gedurende 20 minuten.

8. Laat de baba’s afkoelen.

9. Verwarm de rum, vanille extract, citroensap, suiker, boter, bloem en melk in een pan.

10. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel 5 minuten koken.

11. Laat de saus afkoelen.

12. Giet de saus over de baba’s en garneer met slagroom.

13. Serveer de rum baba’s met de saus en slagroom.

Rum baba

Geef een reactie

Schuiven naar boven