Rozenharissa

Rozenharissa is een heerlijke, pittige saus die veel gebruikt wordt in de Marokkaanse keuken. Het is een combinatie van rode peper, komijn, knoflook, koriander, olijfolie en rozenblaadjes. Deze saus is heerlijk bij gegrilde kip, lamsvlees, vis of groenten. Hieronder volgt een recept voor rozenharissa.

Ingredi├źnten:

– 2 eetlepels rode peper
– 2 theelepels komijn
– 2 theelepels knoflookpoeder
– 2 theelepels koriander
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels fijngehakte rozenblaadjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de rode peper, komijn, knoflookpoeder en koriander toe en roer goed.

3. Laat het mengsel 2-3 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de fijngehakte rozenblaadjes toe en roer goed.

5. Laat het mengsel nog 2-3 minuten zachtjes koken.

6. Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.

7. Bewaar de saus in een luchtdichte pot in de koelkast.

Rozenharissa is klaar om te serveren. Geniet ervan!

Rozenharissa

Geef een reactie

Schuiven naar boven