Rozenbotteljam

Rozenbotteljam is een heerlijke, zoete jam die je kunt maken met verse rozenbottels. Het is een leuke manier om de vruchten van de rozenbottelstruik te gebruiken. De jam is heerlijk op toast, crackers of als topping op ijs. Met dit recept kun je eenvoudig een heerlijke rozenbotteljam maken.

Ingrediënten:

– 1 kg verse rozenbottels

– 500 g suiker

– 2 citroenen

– 2 eetlepels appelazijn

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels vanille-extract

– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Was de rozenbottels en verwijder de steeltjes.

2. Doe de rozenbottels in een grote pan en voeg 500 ml water toe.

3. Breng het mengsel aan de kook en laat het 10 minuten koken.

4. Voeg de suiker, citroensap, appelazijn, kaneel, vanille-extract en zout toe en roer goed.

5. Laat het mengsel nog 10 minuten koken.

6. Haal de pan van het vuur en laat de jam afkoelen.

7. Giet de jam in schone, steriele potten en sluit de potten goed af.

8. Bewaar de jam op een koele, donkere plaats.

Geniet van je heerlijke rozenbotteljam!

Rozenbotteljam

Geef een reactie

Schuiven naar boven