Roti vegetarisch

Roti vegetarisch is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een Indiase klassieker die je met verschillende groenten kunt variëren. In dit recept gebruiken we courgette, paprika, ui en tomaten. De roti wordt geserveerd met een heerlijke kruidige saus.

Ingrediënten:
2 courgettes, in blokjes
2 paprika’s, in blokjes
1 ui, in ringen
2 tomaten, in blokjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel koriander
1 theelepel chili poeder
1 theelepel zout

Voor de saus:
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel koriander
1 theelepel chili poeder
1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de courgette, paprika, ui en tomaten in een ovenschaal. Voeg de olijfolie, komijn, kurkuma, koriander, chili poeder en zout toe en meng alles goed door elkaar.

3. Zet de ovenschaal in de oven en bak de groenten in ongeveer 20 minuten gaar.

4. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

5. Voeg de komijn, kurkuma, koriander, chili poeder en zout toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de gebakken groenten toe en roer alles goed door elkaar.

7. Verdeel de groenten over 4 roti’s en serveer met de saus.

Eet smakelijk!

Roti vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven