Roti masala

Roti Masala is een heerlijk Indisch gerecht dat gemaakt wordt met geroosterde roti’s, gekruide kip en een saus van tomaten, uien en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken en dat een heerlijke smaak heeft. In dit recept leer je hoe je een heerlijke Roti Masala kunt maken.

Ingrediënten:

– 4 roti’s
– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 2 uien, fijngehakt
– 2 tomaten, fijngehakt
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels kurkuma
– 2 eetlepels garam masala
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels gemberpoeder
– 2 eetlepels chili poeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels kaneelpoeder
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de roti’s op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien toe. Bak de uien gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kip toe en bak deze gedurende 5 minuten.

5. Voeg de tomaten, tomatenpuree, kurkuma, garam masala, korianderpoeder, gemberpoeder, chili poeder, komijnpoeder, kaneelpoeder en zout toe. Roer alles goed door elkaar en laat het gerecht nog 5 minuten koken.

6. Serveer de Roti Masala met de geroosterde roti’s.

Roti masala

Geef een reactie

Schuiven naar boven