Ropa vieja

Ropa Vieja is een traditionele Spaanse gerecht dat bestaat uit gescheurde stukken vlees, groenten en kruiden. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die eenvoudig te maken is. Met deze recept kunt u genieten van de authentieke smaak van Ropa Vieja.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg de runderlappen in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.

3. Bak de lappen in de oven gedurende 25 minuten.

4. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, paprika, tomaten en tomatenpuree toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

5. Voeg de komijn, paprikapoeder, koriander, zout en peper toe en roer goed.

6. Voeg het water toe en laat het geheel 10 minuten koken.

7. Voeg de gebakken runderlappen toe en laat het geheel nog 10 minuten koken.

8. Serveer de Ropa Vieja met rijst of aardappelen.

Ropa vieja

Geef een reactie

Schuiven naar boven