Roomboterkoek

Roomboterkoek is een heerlijk zoete traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassiek recept dat al generaties lang wordt gebruikt. Het is een heerlijke combinatie van boter, suiker, bloem en eieren. Deze koek is licht en luchtig en heeft een heerlijke smaak. Hieronder volgt het recept voor roomboterkoek.

Ingrediënten:

– 250 gram boter
– 250 gram suiker
– 4 eieren
– 500 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder en vanille extract toe en meng tot een glad deeg.

5. Vet een bakvorm in en giet het deeg erin.

6. Bak de koek in de oven gedurende 30-35 minuten.

7. Laat de koek afkoelen en serveer.

Geniet van je heerlijke roomboterkoek!

Roomboterkoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven