Roodlof is een heerlijk en gezond ingrediënt dat veel verschillende smaken en texturen heeft. Het is een veelzijdig ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we roodlof om een heerlijke salade te maken. De salade is licht, fris en heerlijk. Het is een perfecte maaltijd voor een warme zomerdag.
Ingrediënten:
– 2 koppen roodlof, gewassen en gehalveerd
– 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
– 1 rode ui, fijngehakt
– 1/4 kopje olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel honing
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 kopje gehakte peterselie
– 1/4 kopje gehakte koriander
– 1/4 kopje gehakte munt
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 350 graden.
2. Leg de roodlof op een bakplaat en bestrijk met olijfolie.
3. Bak de roodlof in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de roodlof gaar is.
4. Haal de roodlof uit de oven en laat afkoelen.
5. In een grote kom, meng de komkommer, rode ui, olijfolie, citroensap, honing, zout en peper.
6. Voeg de afgekoelde roodlof toe aan de kom en meng goed.
7. Voeg de gehakte kruiden toe en meng goed.
8. Serveer de salade direct of laat afkoelen in de koelkast.