Romige bloemkoolsoep

Romige bloemkoolsoep is een heerlijke, voedzame maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Deze soep is een perfecte manier om bloemkool te verwerken in een maaltijd. Het is een heerlijke, romige soep die je met een paar ingrediënten kunt maken. Hieronder volgt het recept voor romige bloemkoolsoep.

Ingrediënten:

– 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 laurierblaadjes
– 2 l groentebouillon
– 2 l water
– 2 el olijfolie
– 1 el boter
– 1 el bloem
– 200 ml slagroom
– 2 el verse peterselie, gehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie en boter in een grote soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de bloemkoolroosjes, laurierblaadjes, groentebouillon en water toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

3. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

4. Voeg de slagroom toe en laat nog eens 5 minuten zachtjes koken.

5. Breng de soep op smaak met zout en peper.

6. Serveer de soep met wat gehakte peterselie erover.

Eet smakelijk!

Romige bloemkoolsoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven