Rode rijst

Rode rijst is een heerlijke, voedzame maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een kleurrijke, smaakvolle rijst die je kunt combineren met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept gebruiken we kip, groenten en een heerlijke saus om een smakelijke maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes rode rijst

– 2 kopjes kippenbouillon

– 2 kopjes gesneden kipfilet

– 1 kopje gesneden wortelen

– 1 kopje gesneden uien

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel gemberpoeder

– 1 eetlepel knoflookpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.

2. Voeg de rode rijst toe en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verwarm de olijfolie in een andere pan en voeg de kip, wortelen en uien toe. Bak de ingrediënten ongeveer 5 minuten.

4. Voeg de sojasaus, sesamolie, gemberpoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe en roer alles goed door.

5. Voeg de gebakken ingrediënten toe aan de rijst en roer alles goed door.

6. Laat de rode rijst nog 5 minuten koken en serveer de maaltijd warm.

Rode rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven