Rode poon oven is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een lekker en gezond alternatief voor de traditionele ovenschotel. Het is een gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken en dat je in een korte tijd klaar hebt. In dit recept gebruiken we rode poon, aardappelen, uien, knoflook, paprika, tomaten en kruiden. Dit gerecht is een heerlijke maaltijd voor de hele familie.
Ingrediënten:
– 500 gram rode poon
– 2 aardappelen, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Doe de aardappelblokjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper. Rooster de aardappelblokjes in de oven gedurende 20 minuten.
3. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paprika, tomaten, paprikapoeder, oregano en tijm toe en bak nog een paar minuten.
4. Voeg de rode poon toe aan de koekenpan en bak nog een paar minuten.
5. Voeg de aardappelblokjes toe aan de koekenpan en roer alles goed door elkaar.
6. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en zet de schaal terug in de oven. Bak gedurende 20 minuten.
7. Serveer de rode poon oven met wat extra olijfolie en wat verse kruiden. Eet smakelijk!