Rode kool traditioneel

Rode kool is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijk, zoet en zuur gerecht dat eenvoudig te bereiden is. In dit recept leer je hoe je rode kool traditioneel kunt maken. Je hebt nodig:

– 500 gram rode kool
– 2 uien
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel nootmuskaat
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Snijd de rode kool in dunne reepjes.

2. Snipper de uien en fruit deze in de boter.

3. Voeg de rode kool toe en bak deze 5 minuten mee.

4. Voeg de azijn, suiker, kaneel, nootmuskaat, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat de rode kool op een laag vuur gaar stoven, ongeveer 20 minuten.

6. Serveer de rode kool warm met aardappelen of andere aanvullende gerechten.

Rode kool traditioneel

Geef een reactie

Schuiven naar boven