Rode kool stamppot

Rode kool stamppot is een heerlijk winterse maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van rode kool, aardappelen en spek. De rode kool geeft de stamppot een heerlijke zoete smaak, terwijl de spek een knapperige bite geeft. Dit recept is een eenvoudige manier om een heerlijke maaltijd te maken die het hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 500 gram rode kool

– 2 uien

– 100 gram spek

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 liter kippenbouillon

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.

2. Snijd de uien en de spek in kleine stukjes.

3. Verwarm de boter in een grote pan en voeg de uien en spek toe. Bak de uien en spek tot ze goudbruin zijn.

4. Voeg de bloem toe en roer goed.

5. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed.

6. Voeg de rode kool toe en laat het geheel 10 minuten koken.

7. Voeg de gekookte aardappelen toe en roer goed.

8. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

9. Serveer de stamppot met een lekker stukje brood.

Eet smakelijk!

Rode kool stamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven