Rode kool ovenschotel

Rode kool ovenschotel is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het eenvoudig te bereiden is en je er veel van kunt maken. De rode kool ovenschotel is een combinatie van rode kool, aardappelen, uien, knoflook, kruiden en kaas. Het is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram rode kool, in dunne reepjes gesneden
– 2 grote aardappelen, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de rode kool, aardappelen, ui, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een grote kom en meng alles goed door elkaar.

3. Voeg de olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.

4. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

5. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de kaas goudbruin is.

6. Serveer de rode kool ovenschotel warm met een salade.

Rode kool ovenschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven