Rode kool binnenste buiten

Rode kool binnenste buiten is een heerlijk gerecht dat je met gemak thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van zoete rode kool, knapperige spekblokjes en een heerlijke saus. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 1 grote rode kool
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200 gram spekblokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels bruine suiker
– 2 eetlepels appelazijn
– 2 eetlepels Worcestersaus
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen paprika
– 1 theelepel gemalen zwarte peper
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel gemalen gember
– 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
– 1/2 theelepel gemalen kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Snijd de rode kool in dunne plakjes en leg deze in een ovenschaal.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer 5 minuten.

4. Voeg de spekblokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.

5. Voeg de tomatenpuree, bruine suiker, appelazijn, Worcestersaus, sojasaus, komijn, koriander, paprika, zwarte peper, zout, gember, nootmuskaat en kaneel toe en roer alles goed door elkaar.

6. Giet de saus over de rode kool en roer alles goed door elkaar.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de rode kool binnenste buiten ongeveer 30 minuten.

8. Serveer de rode kool binnenste buiten met een lekker stukje vlees of vis.

Rode kool binnenste buiten

Geef een reactie

Schuiven naar boven