Rode bieten grootmoeders

Rode bieten grootmoeders is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit rode bieten, aardappelen, uien en spek. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor rode bieten grootmoeders.

Ingrediënten:

– 500 gram rode bieten
– 2 aardappelen
– 1 ui
– 100 gram spek
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 liter kippenbouillon
– 1 eetlepel azijn
– 1 eetlepel suiker
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

2. Schil de ui en snijd deze in kleine stukjes.

3. Bak het spek in een koekenpan tot het knapperig is.

4. Voeg de boter toe aan de koekenpan en fruit de ui en aardappelen tot ze zacht zijn.

5. Voeg de bloem toe en roer goed.

6. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

7. Voeg de rode bieten toe en laat het geheel 20 minuten koken.

8. Voeg de azijn, suiker, zout en peper toe en roer goed.

9. Laat het gerecht nog 10 minuten koken.

10. Serveer de rode bieten grootmoeders met wat extra spek en een salade.

Eet smakelijk!

Rode bieten grootmoeders

Geef een reactie

Schuiven naar boven