Risotto tomaat

Risotto tomaat is een heerlijk Italiaans gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en eenvoudig te bereiden is. De smaak van de tomaat en de romige textuur van de risotto maken het een heerlijke maaltijd. Hieronder volgt het recept voor risotto tomaat.

Ingrediënten:

– 500 gram risotto rijst
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 liter kippenbouillon
– 500 gram tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
– 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

2. Voeg de risotto toe en bak deze 2 minuten mee.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat de risotto 15 minuten zachtjes koken, voeg af en toe wat bouillon toe als de risotto te droog wordt.

5. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de risotto nog 5 minuten koken.

6. Voeg de basilicum toe en breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de risotto met geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Risotto tomaat

Geef een reactie

Schuiven naar boven