Rillettes

Rillettes zijn een heerlijk Franse vleesgerecht dat bestaat uit gekookt, gesmoord of geroosterd vlees dat wordt gemengd met vet en gekruid. Het resultaat is een smeuïge, smakelijke spread die perfect is voor een feestelijke brunch of een avondmaaltijd. In dit recept maken we rillettes met kip, maar je kunt ook andere soorten vlees gebruiken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels tijm
– 2 eetlepels rozemarijn
– 2 eetlepels peterselie
– 2 eetlepels dragon
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg de kipfilets in een ovenschaal en bestrooi met de tijm, rozemarijn, peterselie, dragon, zout en peper.

3. Voeg de uien en knoflook toe en giet de olijfolie en boter erover.

4. Bak de kip in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de kip gaar is.

5. Haal de kip uit de oven en laat afkoelen.

6. Verwijder de kip van de botten en verkruimel het vlees met twee vorken.

7. Voeg de kruiden toe en meng alles goed door elkaar.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Serveer de rillettes met stokbrood of crackers.

Rillettes

Geef een reactie

Schuiven naar boven