Rijsttafel

Rijsttafel is een traditionele Indonesische maaltijd die bestaat uit een selectie van verschillende gerechten. Het is een heerlijke manier om verschillende smaken en texturen te combineren. Deze rijsttafel is een combinatie van kruidige, zoete en zure smaken die samen een heerlijke maaltijd vormen.

Ingrediënten:

– 2 kopjes basmatirijst
– 2 eetlepels kokosolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel sambal oelek
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje gesneden ananas
– 1/2 kopje gesneden paprika
– 1/2 kopje gesneden wortel
– 1/2 kopje gesneden komkommer
– 1/2 kopje gesneden tomaten
– 1/2 kopje gesneden kip
– 1/2 kopje gesneden garnalen
– 1/2 kopje gesneden tofu

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de rijst toe. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verwarm de kokosolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, kurkuma, komijn, koriander, gemberpoeder, sambal oelek, zout en peper toe en bak deze gedurende 2-3 minuten.

4. Voeg de ananas, paprika, wortel, komkommer, tomaten, kip, garnalen en tofu toe en bak deze gedurende 5-7 minuten.

5. Voeg de gekookte rijst toe en roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel de rijsttafel over 4 ovenschaaltjes en zet deze in de oven. Bak de rijsttafel gedurende 15-20 minuten.

7. Serveer de rijsttafel met een frisse salade en een kom yoghurt.

Rijsttafel

Geef een reactie

Schuiven naar boven