Rijsttaart

Rijsttaart is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke rijsttaart kunt maken met een knapperige bodem en een romige vulling.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst
– 2 eieren
– 1/2 kopje geraspte kaas
– 1/2 kopje melk
– 1/4 kopje boter
– 1/4 kopje bloem
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een kleine pan en voeg de bloem toe. Roer tot het een glad mengsel is.

3. Voeg de melk toe en roer tot het een dikke saus is.

4. Voeg de kaas, eieren, zout en peper toe en roer tot alles goed gemengd is.

5. Voeg de gekookte rijst toe en roer tot alles goed gemengd is.

6. Vet een ovenschaal in en giet het rijstmengsel erin.

7. Bak de rijsttaart in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

8. Laat de rijsttaart afkoelen en serveer warm.

Rijsttaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven