Rijstkoekjes

Rijstkoekjes zijn een heerlijk en eenvoudig te maken snack. Ze zijn lekker als tussendoortje of als bijgerecht bij een maaltijd. In dit recept leer je hoe je zelf rijstkoekjes kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst
– 2 eieren
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de gekookte rijst, eieren, bloem, suiker, zout en bakpoeder in een kom.

3. Voeg de olijfolie toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Rol het deeg uit tot een dikke plak en snijd er kleine rondjes uit.

5. Leg de rijstkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bak de rijstkoekjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

7. Laat de rijstkoekjes afkoelen en geniet ervan!

Rijstkoekjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven