Rijstevlaai

Rijstevlaai is een heerlijk Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit rijst, melk, suiker en een korst van deeg. Het is een heerlijk zoet gerecht dat perfect is als dessert of als tussendoortje. Hieronder volgt een recept voor rijstevlaai.

Ingrediënten:

– 500 gram rijst
– 1 liter melk
– 200 gram suiker
– 2 eieren
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel vanille extract
– 1 pakje bladerdeeg

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de melk in een pan en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost.

3. Voeg de eieren toe en roer goed.

4. Voeg de gekookte rijst toe en roer goed.

5. Voeg de boter en het vanille extract toe en roer goed.

6. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

7. Vet een ovenschaal in met boter.

8. Leg het bladerdeeg in de ovenschaal en druk het aan de randen goed aan.

9. Giet het rijstmengsel in de ovenschaal en strijk het glad.

10. Bak de rijstevlaai in de oven gedurende 30 minuten.

11. Laat de rijstevlaai afkoelen en serveer.

Rijstevlaai

Geef een reactie

Schuiven naar boven