Rijstepap van overgebleven rijst

Rijstepap is een heerlijk, voedzaam en eenvoudig gerecht dat je kunt maken met overgebleven rijst. Het is een geweldige manier om de restjes rijst te gebruiken en een lekker ontbijt, lunch of diner te maken. In dit recept leer je hoe je een heerlijke rijstepap kunt maken met overgebleven rijst.

Ingrediënten:

– 2 kopjes overgebleven rijst
– 2 kopjes melk
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel vanille-extract
– 1/4 theelepel zout
– Optioneel: 1/4 kopje rozijnen, noten of gedroogd fruit

Bereidingswijze:

1. Verwarm de melk in een pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de rijst, suiker, vanille-extract en zout toe en roer goed.

3. Laat het mengsel zachtjes koken tot het dikker wordt. Roer regelmatig om te voorkomen dat het aanbrandt.

4. Voeg eventueel de rozijnen, noten of gedroogd fruit toe en roer goed.

5. Laat de rijstepap afkoelen en serveer warm.

Rijstepap van overgebleven rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven