Rijst met vis

Rijst met vis is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. In dit recept gebruiken we zalm, maar je kunt ook andere vissoorten gebruiken. Dit gerecht is een goede bron van eiwitten, vezels en vitamines.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst

– 2 zalmfilets

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalmfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Meng de citroensap, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom en giet het over de zalm.

4. Bak de zalm in de oven gedurende 15-20 minuten.

5. Verwarm de rijst in een pan.

6. Serveer de rijst met de gebakken zalm en bestrooi met de fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Rijst met vis

Geef een reactie

Schuiven naar boven