Rijst kip kerrie

Rijst kip kerrie is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een klassieker uit de Indiase keuken en een favoriet bij veel mensen. Het is een heerlijke combinatie van kruidige kip, kokosmelk en kruiden. Het is een gerecht dat je met gemak kunt maken en dat je heerlijk kunt serveren met rijst. Hieronder volgt het recept voor rijst kip kerrie.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels kerriepoeder

– 1 eetlepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel chili poeder

– 1 blik kokosmelk

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

– 500 gram gekookte rijst

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn.

2. Voeg de kipblokjes toe en bak deze tot ze gaar zijn.

3. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, chili poeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de gekookte rijst toe en roer goed.

6. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de rijst kip kerrie met extra kokosmelk en verse koriander.

Eet smakelijk!

Rijst kip kerrie

Geef een reactie

Schuiven naar boven