Ribollita

Ribollita is een traditionele Italiaanse soep die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een dikke, stevige soep die wordt gemaakt met verschillende groenten, bonen en brood. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Hieronder volgt een recept voor ribollita.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 wortels, in blokjes gesneden

– 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 blik kikkererwten, uitgelekt

– 1 blik witte bonen, uitgelekt

– 1 liter groentebouillon

– 2 eetlepels verse oregano, fijngesneden

– 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 4 sneetjes oud brood

– 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe en bak 5 minuten, of tot de groenten zacht zijn.

2. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten, witte bonen, groentebouillon, oregano, basilicum, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

3. Voeg de sneetjes brood toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken.

4. Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas.

Ribollita

Geef een reactie

Schuiven naar boven