Rendang

Rendang is een kruidige, zoete en pittige stoofschotel uit de Indonesische keuken. Het is een van de meest populaire gerechten in Indonesië en wordt vaak gegeten tijdens feestelijke gelegenheden. Rendang is een combinatie van kruiden, specerijen, kokosmelk en vlees. In dit recept gebruiken we rundvlees, maar je kunt ook kip of lam gebruiken. Rendang is een heerlijk gerecht dat je met een paar eenvoudige ingrediënten kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundvlees

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels gember, fijngesneden

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels sambal oelek

– 2 eetlepels ketoembar

– 2 eetlepels korianderpoeder

– 2 eetlepels komijnpoeder

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels laos

– 2 eetlepels palmsuiker

– 2 eetlepels ketjap manis

– 1 blik kokosmelk

– Olie

– Zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gember, kurkuma, sambal oelek, ketoembar, korianderpoeder, komijnpoeder, kaneel, laos en palmsuiker toe. Bak de kruiden en specerijen op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

2. Voeg het rundvlees toe en bak het gedurende 5 minuten.

3. Voeg de ketjap manis en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat het gerecht op laag vuur gedurende 1,5 uur sudderen. Roer af en toe.

5. Breng het gerecht op smaak met zout.

6. Serveer de rendang met rijst of andere gerechten.

Rendang

Geef een reactie

Schuiven naar boven