Rendang daging

Rendang daging is een klassieke Indonesische stoofschotel die wordt bereid met kruidige kokosmelk en stukjes rundvlees. Het is een heerlijk gerecht dat een combinatie van zoete, zoute en pittige smaken heeft. Het is een gerecht dat veel tijd en aandacht vereist, maar het resultaat is het waard. Met deze recept kunt u een heerlijke rendang daging maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundvlees, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels gember, fijngehakt

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels sambal oelek

– 2 eetlepels ketoembar

– 2 eetlepels korianderpoeder

– 2 eetlepels komijnpoeder

– 2 eetlepels kaneelpoeder

– 2 eetlepels laos

– 2 eetlepels palmsuiker

– 2 eetlepels ketjap manis

– 2 eetlepels sesamolie

– 2 blikken kokosmelk

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gember, kurkuma, sambal oelek, ketoembar, korianderpoeder, komijnpoeder, kaneelpoeder, laos, palmsuiker, ketjap manis en sesamolie toe. Roerbak de ingrediënten op middelhoog vuur tot de ui glazig is.

2. Voeg het rundvlees toe en bak het vlees tot het gaar is.

3. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat het gerecht op laag vuur sudderen tot het vlees gaar is en de saus dikker wordt.

5. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

6. Serveer de rendang daging met rijst of andere gerechten.

Rendang daging

Geef een reactie

Schuiven naar boven