Rendang blauw

Rendang blauw is een traditionele Indonesische stoofschotel die wordt bereid met kokosmelk, kruiden en specerijen. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een avondmaal met familie of vrienden. In dit recept wordt rendang blauw gemaakt met kip, maar je kunt ook andere vlees- of vissoorten gebruiken. De kruiden en specerijen geven de stoofschotel een heerlijke smaak en aroma. Met dit recept kun je een heerlijke rendang blauw maken die je gasten zeker zullen waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels gember, fijngesneden

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels korianderpoeder

– 2 eetlepels sambal oelek

– 2 eetlepels ketoembar

– 2 eetlepels komijn

– 2 eetlepels laos

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels kruidnagel

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels palmsuiker

– 2 blikken kokosmelk

– 2 eetlepels olie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gember, kurkuma, korianderpoeder, sambal oelek, ketoembar, komijn, laos, kaneel, kruidnagel, zout en palmsuiker toe. Roerbak de kruiden en specerijen op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

2. Voeg de kip toe en bak deze gedurende 5 minuten mee.

3. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat de rendang blauw op laag vuur gedurende 45 minuten zachtjes sudderen.

5. Serveer de rendang blauw met rijst of naanbrood.

Rendang blauw

Geef een reactie

Schuiven naar boven