Reerug kerst

Reerug kerst is een heerlijk gerecht dat je kunt maken voor de feestdagen. Het is een klassieker die je met de hele familie kunt delen. Het is een makkelijk gerecht om te maken en het is ook nog eens erg lekker. Hieronder volgt het recept voor reerug kerst.

Ingrediënten:

– 1 reerug
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 kopje rode wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de uien en knoflook fijn.

3. Verwarm de olijfolie en boter in een grote pan.

4. Voeg de uien en knoflook toe en bak totdat de uien zacht zijn.

5. Voeg de bloem toe en roer goed.

6. Voeg de tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en roer goed.

7. Voeg de rode wijn toe en laat het geheel 5 minuten koken.

8. Leg de reerug in een ovenschaal en giet de saus erover.

9. Zet de ovenschaal in de oven en bak de reerug in ongeveer 45 minuten gaar.

10. Serveer de reerug met aardappelpuree en groenten.

Eet smakelijk!

Reerug kerst

Geef een reactie

Schuiven naar boven