Reebout

Reebout is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een gerecht dat bestaat uit een gebakken biefstuk, meestal van rundvlees, dat wordt geserveerd met een saus van boter, knoflook, witte wijn en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Hieronder volgt een recept voor reebout.

Ingrediënten:

– 2 biefstukken
– 2 eetlepels boter
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels witte wijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de boter in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut.

3. Voeg de biefstukken toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de witte wijn, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe. Laat het geheel 5 minuten koken.

5. Leg de biefstukken in een ovenschaal en giet de saus erover.

6. Bak de biefstukken in de oven gedurende 15 minuten.

7. Serveer de biefstukken met de saus en aardappelpuree of rijst.

Reebout

Geef een reactie

Schuiven naar boven