Reebout met bot

Reebout met bot is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal waarderen. Hieronder volgt het recept voor reebout met bot.

Ingrediënten:

– 2 reebouten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de boter toe en laat deze smelten. Voeg de bloem toe en roer goed.

4. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de reebouten toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

6. Leg de reebouten in een ovenschaal en giet de saus erover.

7. Bak de reebouten in de oven gedurende 20 minuten.

8. Serveer de reebout met bot met aardappelpuree of rijst.

Reebout met bot

Geef een reactie

Schuiven naar boven