Red velvet original

Red velvet cake is een klassieke Amerikaanse taart die al jarenlang populair is. Het is een zachte, romige cake met een intense rode kleur en een zoete smaak. Deze originele red velvet cake is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 kopje boter, op kamertemperatuur
– 1 1/2 kopje suiker
– 2 eieren
– 1/2 kopje melk
– 2 eetlepels rode voedselkleurstof
– 1 theelepel vanille-extract

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout.

3. In een andere kom, klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren toe en klop tot het mengsel licht en romig is.

4. Voeg de melk, voedselkleurstof en vanille-extract toe en klop tot het mengsel goed gemengd is.

5. Voeg het droge mengsel toe aan het boter-suiker-mengsel en mix tot een glad beslag.

6. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

8. Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Geniet van je heerlijke red velvet cake!

Red velvet original

Geef een reactie

Schuiven naar boven