Ravioli

Ravioli is een heerlijk Italiaans gerecht dat bestaat uit kleine, gevulde deegpakketjes. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is een geweldige manier om je favoriete ingrediënten te combineren. In dit recept maken we ravioli met ricotta, spinazie en knoflook.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 2 eieren
– 2 eetlepels olijfolie
– 250 gram ricotta
– 200 gram spinazie
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, eieren en olijfolie in een kom tot een stevig deeg. Kneed het deeg vervolgens 10 minuten.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

3. Verwarm de ricotta, spinazie, knoflook, zout en peper in een pan. Laat het mengsel afkoelen.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Snijd het deeg in vierkanten van ongeveer 5 cm.

5. Leg een theelepel van het ricottamengsel op elk vierkant. Vouw de vierkanten dubbel en druk de randen goed aan.

6. Leg de ravioli op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15 minuten.

7. Serveer de ravioli warm met een salade of een saus naar keuze.

Ravioli

Geef een reactie

Schuiven naar boven